IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü; TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığı ve işbirliği ile 17-19 Nisan 2014 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir. Bilindiği gibi geleneksel gıdalar, her kültürde olduğu gibi Türkiye’de de coğrafya, iklim, tarımsal üretim imkanları ve hepsinin üzerinde de geleneksel yaşam tarzının etkisi ile şekillenmiş ve yüzlerce yıldır üretimleri süregelen gıda maddeleridir. Bu gıda maddelerinin her biri, yüzlerce yıllık deneyimle biçimlenmiş, hiçbir modern teknoloji olmaksızın, sadece mevcut imkanlarla gıda muhafazasının temel faktörlerini sanatsal bir incelikle kullanarak oluşturulan son derece özgün ürünlerdir. Geçmişten gelen önemli sosyal ve kültürel miraslarımızdan biri olan geleneksel gıda ürünlerimizin korunması ve devamlılığının sağlanması; ülkesel ve bölgesel ölçeklerdeki geleneksel gıda ürünlerin belirlenerek, envanterlerinin çıkarılmasının yanı sıra hijyenik koşullarda ve modern endüstriyel yöntemlerle üretilerek tüketiciye güvenli gıda olarak sunulmasının sağlanması ve geleceğe taşınması için bu tür sempozyumların önemi yadsınamaz. Bildiri Konuları
olan sempozyum süresince sözlü ve poster bildiri ve panellerle konuşmacılar bilgi birikimlerini paylaşacak ve kamu, özel sektör temsilcileri ve akademisyenler bir arada konuyu her yönüyle tartışacaklardır. Sempozyum’a Akademisyen, Kamu, Özel Sektör ve öğrencilerden yaklaşık altıyüz katılımcı beklenmektedir. Sempozyum ile ilgili detaylı bilgiye, IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" resmi web sitesi olan http://gida2014.cu.edu.tr/ ulaşmak mümkündür. |