2021 YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DİKKATİNE

Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle YKS sonucunda Üniversitemize kayıt hakkı kazanan tüm adayların (İkinci Öğretimi kazananlar dahil) kesin kayıtları, e-Devlet üzerinden 26 Ekim – 31 Ekim 2021 tarihleri arasında E-Kayıt olarak yapılacaktır.

E kayıt için tıklayınız.

https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit

Kayıt Merkezinde (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Binası) sadece lise veya dengi meslek liselerinden mezun olamayan, ancak 31 Aralık 2021 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanların geçici kayıtları ile 2007 yılı ve öncesi Lise mezunlarının kayıtları 26 Ekim-01 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

 Kayıt Merkezinde kayıt için Gerekli Belgeler:

1‐ Lise ve dengi okul diploması veya 31 Aralık 2021 tarihine kadar mezun olabileceğini gösterir belge,

2‐ ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı

3‐ Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi

4‐ 4 adet vesikalık fotoğraf

5‐ Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (1999 ve daha önce doğumlu adayların e Devlet üzerinden alacakları askerlik durum belgesi)

2021-2022 Öğretim yılı Akademik Takvimine göre Güz yarıyılı Eğitimi 4 Ekim 2021 tarihinde başladığından, E-Kayıt yapanlar dahil, ders kaydı yaparak Eğitime başlamaları gerekmektedir.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için https://yenikayit.cu.edu.tr adresini ziyaret ediniz.

CUBİS sistemine giriş için https://login.cu.edu.tr adresine kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. (Kullanıcı adınız öğrenci numaranız, şifreniz ise tckimlik numaranızdır)

* Üniversitemize bağlı yurt bulunmamakta olup,  yurt işlemleri için Kredi ve Yurtlar Kurumuna müracaat edilmelidir.