Eski Hükümlü İşçi Alımı İlanı 2019

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünden;

ÜNİVERSİTEMİZDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE

ESKİ HÜKÜMLÜ İŞÇİ ALIM İLANI

Çukurova Üniversitesi ve bağlı birimlerinde görev yapmak üzere, 4857 Sayılı İş Kanunu ve 19/09/2009 tarihli ve 27354 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü Veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında İş-Kur üzerinden Eski Hükümlü Kontenjanında kura usulü ve KPSS ile ‘‘Sürekli İşçi” alınacaktır.

Sürekli İşçi

Alınacak Personel Sayısı

Öğrenim Durumu

İlköğretim

Lise

Ön lisans

Büro İşçisi (Esk.Hük.)

Ön Lisans

Şartları uyan adaylar, 06.05.2019-10.05.2019 tarihleri arasında başvurularını Adana İş-Kur İl Müdürlüğüne şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapmaları gerekmektedir.

GENEL AÇIKLAMALAR:

1-      İlan edilen kadroya başvurusu sonucu hak kazanan adaylar, 657 Sayılı Kanunun 4/D maddesi ve 4857 Sayılı İş Kanunu Hükümleri çerçevesinde Eski Hükümlü kontenjanında sürekli işçi olarak istihdam edileceklerdir.

2-      Sürekli işçi kadrolarına yerleşen adayların ücretleri Döner Sermaye Bütçesinden ödenecektir.

3-      İlköğretim ve Lise eğitim düzeyindeki sürekli işçi talepleri kura usulüne tabidir.

4-      Ön lisans düzeyindeki sürekli işçi talepleri KPSS puanına tabidir.

5-      Kura usulüne tabi kadrolarda istihdam edilecek kadro sayısının dört katı kadar aday, İş- Kur tarafından bildirilen başvurular arasından noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecektir.

6-      Aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçları ve diğer her türlü duyurular www.cu.edu.tr internet adresinden ilan edilecektir.

İlan edilecek olan bu duyurular, tebliğ mahiyetinde kabul edilir ve ilgililerin adreslerine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmaz.

7-      Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca; görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

8-       Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup, tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenilen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaklardır.

9-      Atanmaya hak kazananlardan göreve başlamayan ve atanma şartlarını taşımadığından göreve başlatılamayanların yerine, ihtiyaç duyulacak sayıda yedek adaylar arasından belirlenecektir.

10-  Kura çekimi, 22.05.2019 Çarşamba günü, saat: 14.00’de Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı salonunda yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

1-      2527 Sayılı Türk soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş ve İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak,

2-      Son başvuru tarihi itibariyle, 18 yaşını tamamlamış olmak,

3-      Affa uğramış olsa bile, Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4-      Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak,

5-      4. maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde tanımlandığı şekilde eski hükümlü veya 4. Maddenin birinci fıkrasının (ğ) tanımlandığı şekilde terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan olmak,

6-      Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

7-      Eski Hükümlü adaylar hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 Sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak.

8-      Noter huzurunda yapılacak olan kura çekimi sonucuna göre, işe başlatılmayı hak kazanan işçiler, kurumca belirlenecek mülakat sonucuna göre işe başlatılacak olup, www.cu.edu.tr internet adresinde sonuçların ilan edilmesinden sonra 5 (beş) iş günü içerisinde istenilen belgeler ile birlikte Çukurova Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı İşçi ve Sözleşmeli Birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu süre içerisinde istenilen belgeleri teslim etmeyen ve müracaat etmeyen adaylar hakkını kaybetmiş sayılırlar.

Bilgi için: Personel Daire Başkanlığı: 0(322) 338 60 84/ 2336-2688