BiGG4tech I. Döngü

 

BiGG4tech 1. Döngü

Son Başvuru Tarihi 16 Kasım 2020!

 

 


BiGG4tech
; Çukurova Üniversitesi Teknokent, Sabancı Üniversitesi Inovent, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark ve Bursa Uludağ Üniversitesi TTO ortaklığıyla oluşan bir konsorsiyumdur.

TÜBİTAK tarafından teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcilere 200.000 TL hibe desteği (%100 hibe, ön ödemeli) verilen TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) programının 1. aşama faaliyetleri BİGG4tech konsorsiyumu tarafından yürütülmektedir. BiGG4tech; sektör kısıtlaması olmadan teknoloji tabanlı ve yenilikçi iş fikri olan girişimcilere özel eğitimler, programlar ve mentorluk desteği sunarak TÜBİTAK’tan hibe desteği almalarını ve şirketleşmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) çağrısına aşağıdaki nitelikleri taşıyan herkes başvurabilir:

- Herhangi bir lisans programından 1 yıl içerisinde mezun olabilecek öğrenci,

- Yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,

- Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden herhangi birini en çok 10 yıl önce almış kişi veya öğretim elemanı.

Teknoloji tabanlı ve yenilikçi iş fikri olan, doktora mezuniyeti üzerinden 10 yıl geçmemiş öğretim üyelerimiz, öğretim görevlilerimiz ve öğrenciliği devam eden veya mezuniyeti üzerinden 10 yıl geçmemiş araştırma görevlerimiz programa başvurabilir. Doktora mezuniyeti üzerinden 10 yıl veya daha fazla geçmiş olan öğretim üyelerimiz ise öğrencileri ile birlikte programdan yararlanabilir.

Çukurova Üniversitesi Teknokent olarak Adana ve Çukurova bölgesinden gelecek başvuruların süreçlerini takip edeceğimiz ve 200.000 TL hibe desteği sağlayan TÜBİTAK 1512 BİGG programının Birinci Döngü son başvuru tarihi 16 Kasım 2020 şeklindedir. Program ile ilgili tüm detaylar ve başvuru formu https://bigg4.tech/ web sayfasında yer almaktadır. 

 

Detaylı bilgi için (322) 338 6869 numaralı telefonu arayabilirsiniz.